fbpx

Cv-tips van de recruiter

Anoek Enters 2 november 2017

Je kunt op veel verschillende manieren solliciteren. Waar de één via een netwerkgesprek een nieuwe baan vindt, solliciteert de ander middels het sturen van een motivatiebrief en cv. Maar hoe zorg je nou dat je sollicitatie eruit springt? Recruiter Anoek Enters geeft een aantal cv-tips!

Als kandidaat heb je maar één doel! Aangenomen worden bij die geweldige baan waar jij op solliciteert. Maar hoe doe je dat? En kun je solliciteren leren? Om met deze laatste vraag te beginnen: ja, als recruiter vind ik dat je solliciteren kunt leren, mits je het dicht bij jezelf houdt. Doe je dus niet anders voor dan je bent, maar wees je bewust van wat de functie inhoudt en bepaal of dat ook echt bij jou past.

Krachtige motivatiebrief

Een passende functie gevonden? Mooi! Dan is het belangrijk dat jouw motivatiebrief en cv up-to-date de deur uitgaan. Schrijf een korte en krachtige motivatiebrief, waarin je uitlegt waarom jij geschikt bent voor deze functie. Neem hierin de gevraagde competenties mee, waar jij ook daadwerkelijk over beschikt natuurlijk. Wees enthousiast en positief in je manier van schrijven. Word blij van het lezen van je eigen brief!

Dan je cv… even een paar tips:

  • Beperk het aantal pagina’s tot twee of drie en houd het overzichtelijk.
  • Stem de inhoud af op de gevraagde kennis en ervaring voor de functie.
  • Zorg dat de meest relevante punten voor jouw droombaan op de eerste pagina van je cv staan.
  • Al een tijdje werkzoekend? Dan heb je vast niet stilgezeten. Vrijwilligerswerk, een project opgezet, een website gebouwd, een marketingstrategie bedacht voor een vriend… Vermeld dit! Hierdoor heb je geen ‘gat’ in je cv en laat je zien dat je actief bent.
  • Wil je een foto op je cv plaatsen, zorg dan voor een zakelijke foto, dus zonder strand op de achtergrond of een cocktail in je hand ;-).
  • Over foto’s gesproken… Loop even door al je social media foto’s en bekijk ze eens door de ogen van de recruiter, je toekomstige werkgever of manager.

Over de do’s en don’ts van het cv kunnen we inmiddels boeken schrijven, maar onthoud dit… Je cv is jouw meesterwerk en jouw visitekaartje! Wees eerlijk en creatief. Bekijk je cv per sollicitatie opnieuw en pas deze aan waar nodig!


Recruiter cv-tips Anoek Enters

 

Anoek Enters (LinkedIn)

Recruiter Anoek Enters houdt zich bezig met werving&selectie, uitzenden, arbeidsbemiddeling en is happy owner of AErecruitment. AErecruitment bemiddelt tussen opdrachtgever en kandidaat. Daarbij is maatwerk en persoonlijk contact met zowel opdrachtgevers als kandidaten zeer belangrijk.