fbpx

Check je cv met cv-check!

Hannet Johannes 21 oktober 2016

Je kent het wel: je vindt de perfecte vacature. Eigenlijk staat je naam er gewoon boven, al weet het betreffende bedrijf dat natuurlijk nog niet. Je pakt je laptop erbij en gaat aan de slag met de beste motivatiebrief ooit. Bij veel sollicitaties werkt het zo; de meeste tijd en aandacht gaat uit naar de brief, het cv wordt pas op het laatste moment, onveranderd, bijgevoegd. Wat zou je er ook aan veranderen? Je werkervaring is toch nog steeds hetzelfde?
Ik solliciteerde eigenlijk altijd op bovengenoemde manier. Tot ik hoorde dat niet je brief maar je cv als eerste bekeken wordt. Aan de slag met de cv-check dus!

 

Maandelijkse cv-check

Niet veel later zag ik op de website van DeBroekriem informatie over de maandelijkse cv-check. Aangezien het me nuttig leek om andere cv’s in te zien om ideeën op te doen, meldde ik me aan. Daarnaast is het natuurlijk altijd fijn als je anderen kunt helpen en om zelf tips en trucs te krijgen. De meerwaarde zit hem er in dat er iemand naar kijkt die je niet kent, die niet in dezelfde sector een baan zoekt en die dus niet automatisch weet wat je bedoelt als je het niet duidelijk omschrijft.

 

Gunfactor door een foto op het cv

Nadat ik de cv’s gezien had, viel me snel op dat ik veel meer een klik voelde bij de mensen die een foto op hun cv hadden gezet. Zeker als ze er ook een korte omschrijving over zichzelf bij geschreven hadden. Beide had ik zelf niet op mijn cv staan, maar het gaf me direct het gevoel dat ik iemand kende. Ook merkte ik dat je door de manier waarop je iets omschrijft, ook zorgt dat een cv meer gaat leven. Het wordt meer dan alleen een papiertje met tekst, het wordt bijna iemand die je kent. En dan is het natuurlijk lastiger om een cv op de stapel met afgewezen sollicitanten te leggen.

 

De kracht van herhaling op cv en LinkedIn

Het laatste wat me opviel, zat hem in de kracht van de herhaling. Je kijkt tijdens de cv-check namelijk ook naar iemands LinkedIn profiel. En in mijn geval, uit eigen nieuwsgierigheid, googelde ik de betreffende persoon ook nog even. Ik merkte dat ik positiever werd als mensen een eenduidig beeld uitstraalden. Dat heb ik zelf ook niet, maar ik kwam er achter dat ik het hen meer gunde, als het beeld overeen kwam met het beeld dat ik uit het cv had gehaald. En volgens mij is dat ‘gunnen’ heel belangrijk. Er zullen immers meer mensen reageren met een soortgelijk cv…

Na de cv-check ben ik direct gaan stoeien en puzzelen met mijn eigen cv en LinkedIn. Ze zijn nu ‘af’, tenminste, voor nu. Ik ben benieuwd wat er uit de volgende cv-check gaat komen!


Na afloop van de maandelijkse cv-check delen alle deelnemers een cv-tip waarmee ze zelf aan de slag gaan, hierbij een selectie van drie tips:

“Koppel je profiel -persoonlijkheid, kwaliteiten en vaardigheden- aan je werkervaring, zodat het een congruent, samenhangend geheel wordt.”

“Pas je cv voor elke sollicitatie opnieuw aan.”

“Zorg voor een professionele profielfoto met een neutrale achtergrond, dus geen zichtbare ‘privé omgeving’.”


hannetje-johannesHannet Johannes (LinkedIn)

“Een praktische doener, met een goede pen, een gezonde dosis nieuwsgierigheid en een grote interesse in social media, dat ben ik. Op het snijvalk tussen (be)denken en doen ben ik op mijn best en weet ik plannen en ideeën om te zetten naar een goed resultaat. Of het nu gaat om goede teksten, mooie events of totale campagnes, ik zet er graag mijn tanden in en doe dat het liefst in een dynamische omgeving waar veel ruimte is voor creativiteit en vernieuwing, want daar kom ik het best tot mijn recht.”