fbpx

Burgemeester Paul Depla op bezoek bij DeBroekriem

8 februari 2018

Als werkzoekenden kijken wij soms op tegen de mensen die we tijdens een sollicitatieproces spreken. Hoe kunnen wij een goede verbinding met onze nieuwe werkgever krijgen en de afstand verkleinen tijdens het gesprek. Wat kunnen wij als werkzoekenden daarin leren?

Over dit onderwerp ging de workshop die eventmanager Hanneke Bleckman-de Bont afgelopen vrijdag in Breda organiseerde. Burgemeester Paul Depla nam de deelnemers mee in hoe hij als burgemeester de ‘afstand’ ervaart tussen hem en de Bredase burgers, op welke manier verkleint hij deze, hoe benadert hij mensen? Mensen kijken tegen hem op, hoe gaat hij hiermee om? Hoe maakt hij verbinding in het algemeen èn met degene die tegen hem opkijken?

Paul Depla is sinds maart 2015 burgemeester van Breda. Daarvoor was hij 5 jaar burgemeester van Heerlen. Zijn bestuurlijke loopbaan is hij gestart als wethouder in Nijmegen. Vanaf 1998 werkte hij 2 jaar als politiek adviseur van de minister van Verkeer en Waterstaat en was hij lid van het campagneteam van de PvdA. In 2006 werkte hij aan het verkiezingsprogramma van de partij.

Tijdens de workshop ging het onder andere over de do’s en don’ts om personen te benaderen en over praktijkvoorbeelden van mensen die op een verkeerde manier benaderen. Op welke manier maakt Paul Depla verbinding om Breda nog beter op de kaart te zetten? En hoe kun jij jezelf als werkzoekende meer op de kaart zetten? Een videoverslag van het event kun je hieronder bekijken!