fbpx
Jouw bibliotheek een actieve rol laten spelen op het gebied van Werk & Inkomen?
Kom 10 september naar het symposium van DeBroekriem bij de OBA

Bibliotheek

Stichting DeBroekriem is in 2013 opgericht door drie werkloze twintigers die elkaar vonden tijdens de zoektocht naar een baan. Inmiddels is de stichting uitgegroeid tot een landelijke beweging waar wekelijks honderden werkzoekenden samen komen om te profiteren van elkaars ervaringen en netwerk. Deze netwerkbijeenkomsten worden verspreid over Nederland georganiseerd en daarbij werkt de stichting reeds succesvol samen met tientallen bibliotheken.

– 7.248 werkzoekenden in één community;
– 662 events in het afgelopen jaar
– Partnerships met OranjeFonds, LinkedIn-Benelux, Koninklijke Bibliotheek Nederland, UWV, WSP en tientallen gemeenten en sociale diensten.

De stichting is door het ministerie én door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) uitgeroepen tot beste vrijwilligersorganisatie van Nederland!


Koninklijke Bibliotheek 

Dankzij een financiering vanuit Koninklijke Bibliotheek Nederland kunnen nu alle bibliotheken profiteren van de kennis en het netwerk van Stichting DeBroekriem. De stichting heeft jarenlange expertise met het opbouwen van communities voor werkzoekenden. Ben jij werkzaam bij een bibliotheek en wil jij ook verkennen welke rol uw organisatie kan hebben op het gebied van Werk & Inkomen? Vraag dan nu meer informatie aan over de mogelijkheden voor jouw organisatie. Vanwege de hoge animo is er eind 2019 een extra trainingsdag ingepland.

 

 

 


Arbeidsmarktsymposium voor bibliotheekmedewerkers: Bibliotheek & Werk

10 september 2019, 12.00-17.00 uur (OBA, Oosterdokkade Amsterdam)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdagmiddag 10 september organiseert DeBroekriem samen met House of Skills een symposium voor de bibliotheeksector. We zijn te gast bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam. OBA ontwikkeld zich met “De Werkvloer” volop als ontmoetingsplaats voor mensen die werkzoekend zijn. We geven bij dit symposium een blik naar de toekomst, best-practices en inzicht in fuck-ups in het domein Werk & Inkomen. Daarbij ondertekenen een aantal koploper bibliotheken de intentieverklaring dat ze in de periode 2020 tot 2025 zich – naast taal en digitale vaardigheden ook-  gaan inzetten om bezoekers te helpen met sollicitatievaardigheden, aangezien werk hét middel is om te participeren in de maatschappij.

Meer informatie en aanmelden: https://www.debroekriem.nl/event/bibliotheek-werk/ 

 


Trainingsdag voor bibliotheekmedewerkers (Kwartaal 4, 2019)

Trainingsdag

Datum: Oktober/November 2019
Pieter Vermeer (Stichting DeBroekriem) en Maaike Toone en/of Lisenka Akse (Koninklijke Bibliotheek Nederland) ontvangen vertegenwoordigers van maximaal 10 bibliotheken die zijn geselecteerd om te participeren in deze trainingsgroep. Tijdens de trainingsdag krijgen de bibliotheekmedewerkers inzicht in het programma van DeBroekriem en krijgen ze handvatten hoe ze zelfstandig een aantal netwerkbijeenkomsten kunnen organiseren voor werkzoekenden in de eigen bibliotheek.

Masterclass: Solliciteren anno 2019
Bibliotheek medewerkers:
– hebben inzicht in de huidige arbeidsmarkt en wat effectief is om werk te zoeken
– weten wat er nodig is bij het effectief begeleiden van werkzoekenden

Workshop: Groepsdynamiek 
Bibliotheek medewerkers:
– kennen de belangrijkste factoren om de dynamiek in een groep te managen
– kunnen in de meest voorkomende situaties het proces in de groep met werkzoekenden in goede banen leiden

Heb je interesse of wil je meer informatie over de trainingsdag die we in april zullen inplannen? Neem contact op met Pieter Vermeer via pieter@debroekriem.nl of 06-44383888.

 

 

 

 

In onderstaande video vertelt een medewerker van de bibliotheek in Den Haag waarom ze meedoet met DeBroekriem.