fbpx
Jouw bibliotheek een actieve rol laten spelen op het gebied van Werk & Inkomen?
Kom 10 september naar het symposium van DeBroekriem bij de OBA

Bibliotheek

Stichting DeBroekriem is in 2013 opgericht door drie werkloze twintigers die elkaar vonden tijdens de zoektocht naar een baan. Inmiddels is de stichting uitgegroeid tot een landelijke beweging waar wekelijks honderden werkzoekenden samen komen om te profiteren van elkaars ervaringen en netwerk. Deze netwerkbijeenkomsten worden verspreid over Nederland georganiseerd en daarbij werkt de stichting reeds succesvol samen met tientallen bibliotheken.

– 7.248 werkzoekenden in één community;
– 662 events in het afgelopen jaar
– Partnerships met OranjeFonds, LinkedIn-Benelux, Koninklijke Bibliotheek Nederland, UWV, WSP en tientallen gemeenten en sociale diensten.

De stichting is door het ministerie én door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) uitgeroepen tot beste vrijwilligersorganisatie van Nederland!


Koninklijke Bibliotheek 

Dankzij een financiering vanuit Koninklijke Bibliotheek Nederland kunnen nu alle bibliotheken profiteren van de kennis en het netwerk van Stichting DeBroekriem. De stichting heeft jarenlange expertise met het opbouwen van communities voor werkzoekenden. Ben jij werkzaam bij een bibliotheek en wil jij ook verkennen welke rol uw organisatie kan hebben op het gebied van Werk & Inkomen? Vraag dan nu meer informatie aan over de mogelijkheden voor jouw organisatie. Vanwege de hoge animo is er eind 2019 een extra trainingsdag ingepland.

 

 

 


Arbeidsmarktsymposium voor bibliotheekmedewerkers: Bibliotheek & Werk

10 september 2019, 13.00-17.00 uur (OBA, Oosterdokkade Amsterdam)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdagmiddag 10 september organiseert DeBroekriem samen met House of Skills een symposium voor de bibliotheeksector. We zijn te gast bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam. OBA ontwikkeld zich met “De Werkvloer” volop als ontmoetingsplaats voor mensen die werkzoekend zijn. We geven bij dit symposium een blik naar de toekomst, best-practices en inzicht in fuck-ups in het domein Werk & Inkomen. Daarbij ondertekenen medewerkers van bibliotheken een persoonlijke intentieverklaring waarmee ze hun eigen ambities vastleggen. Een van de doelen kan bijvoorbeeld zijn dat bibliotheken in de periode 2020 tot 2025 zich – naast taal en digitale vaardigheden ook-  gaan inzetten om bezoekers te helpen met sollicitatievaardigheden, aangezien werk hét middel is om te participeren in de maatschappij. Het symposium start om 13.00 uur en vanaf 12.00 uur is de inloop.

Meer informatie en aanmelden: https://www.debroekriem.nl/event/bibliotheek-werk/ 

 


Trainingsdag voor bibliotheekmedewerkers (8 oktober 2019)

Trainingsdag

Pieter Vermeer (Stichting DeBroekriem) en Maaike Toone en/of Lisenka Akse (Koninklijke Bibliotheek Nederland) ontvangen vertegenwoordigers van maximaal 10 bibliotheken die zijn geselecteerd om te participeren in deze trainingsgroep. Tijdens de trainingsdag krijgen de bibliotheekmedewerkers inzicht in het programma van DeBroekriem en krijgen ze handvatten hoe ze zelfstandig een aantal netwerkbijeenkomsten kunnen organiseren voor werkzoekenden in de eigen bibliotheek.

Nieuwsgierig? Kijk voor meer informatie op https://www.debroekriem.nl/event/48605/ 

In onderstaande video vertelt een medewerker van de bibliotheek in Den Haag waarom ze meedoet met DeBroekriem.