fbpx
Jouw bibliotheek een actieve rol laten spelen op het gebied van Werk & Inkomen?
Kom begin 2020 naar de gratis trainingsdag in Utrecht.

Bibliotheek

Stichting DeBroekriem is in 2013 opgericht door drie werkloze twintigers die elkaar vonden tijdens de zoektocht naar een baan. Inmiddels is de stichting uitgegroeid tot een landelijke beweging waar wekelijks honderden werkzoekenden samen komen om te profiteren van elkaars ervaringen en netwerk. Deze netwerkbijeenkomsten worden verspreid over Nederland georganiseerd en daarbij werkt de stichting reeds succesvol samen met tientallen bibliotheken.

– 7.248 werkzoekenden in één community;
– 662 events in het afgelopen jaar
– Partnerships met OranjeFonds, LinkedIn-Benelux, Koninklijke Bibliotheek Nederland, UWV, WSP en tientallen gemeenten en sociale diensten.

De stichting is door het ministerie én door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) uitgeroepen tot beste vrijwilligersorganisatie van Nederland!


Koninklijke Bibliotheek 

Dankzij een financiering vanuit Koninklijke Bibliotheek Nederland kunnen nu alle bibliotheken profiteren van de kennis en het netwerk van Stichting DeBroekriem. De stichting heeft jarenlange expertise met het opbouwen van communities voor werkzoekenden. Ben jij werkzaam bij een bibliotheek en wil jij ook verkennen welke rol uw organisatie kan hebben op het gebied van Werk & Inkomen? Vraag dan nu meer informatie aan over de mogelijkheden voor jouw organisatie. Vanwege de hoge animo is zijn er extra trainingen 2020.

 

 

 


Arbeidsmarktsymposium voor bibliotheekmedewerkers: Bibliotheek & Werk

Op 10 september organiseerde Stichting DeBroekriem met House of Skills een symposium in de vestiging van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) aan de Oosterdokskade. Tijdens een aantal presentaties en een interactieve ronde kregen de genodigden meer inzage in de nieuwe rol van de bibliotheek. Een verhelderende ervaring met veel nieuwe inzichten. Nieuwsgierig? Lees verder op: https://www.debroekriem.nl/bibliotheek-middelpunt-maatschappij/

 


Trainingsdag voor bibliotheekmedewerkers

Trainingsdag

Pieter Vermeer (Stichting DeBroekriem) en Maaike Toone en/of Lisenka Akse (Koninklijke Bibliotheek Nederland) ontvangen vertegenwoordigers van maximaal 10 bibliotheken die zijn geselecteerd om te participeren in deze trainingsgroep. Tijdens de trainingsdag krijgen de bibliotheekmedewerkers inzicht in het programma van DeBroekriem en krijgen ze handvatten hoe ze zelfstandig een aantal netwerkbijeenkomsten kunnen organiseren voor werkzoekenden in de eigen bibliotheek.

In 2020 zijn er vier trainingsdagen gepland waar bibliotheken zich gratis kunnen laten certificeren voor DeBroekriem.

dinsdag 11 februari (Utrecht)  > nog 6 plekken!
– dinsdag 12 mei (Den Bosch)
– dinsdag 1 september (Amersfoort)
– dinsdag 27 oktober (Utrecht)

Contact
Ben je benieuwd wat DeBroekriem voor jullie bibliotheek kan betekenen? Neem dan contact op met Pieter Vermeer via pieter@debroekriem.nl of met Inge Laagewaard via inge@debroekriem.nl. Per mail kan je ook een plek reserveren voor één van de trainingsdagen. Dankzij een financiering van uit de KB is deelname aan de trainingsdag gratis voor medewerkers van een openbare bibliotheek.

 

In onderstaande video vertelt een medewerker van de bibliotheek in Den Haag waarom ze meedoet met DeBroekriem.