fbpx

Bibliotheek Amstelland maakt werk zoeken leuker en makkelijker

bron: Amstelveenweb 8 mei 2018

afbeelding: Leestafel in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein

Dankzij een samenwerking tussen Stichting DeBroekriem en de Koninklijke Bibliotheek Nederland starten bibliotheken in heel Nederland pilots waarbij ze meet-ups organiseren voor werkzoekenden. Eén van die bibliotheken is de bibliotheek in Amstelveen. Amstelveenweb publiceerde een artikel dat we hier gedeeltelijk delen.


Bibliotheek Amstelland maakt werk zoeken leuker en makkelijker

Het zoeken naar een baan kan heel uitputtend zijn. Het is een weg van vallen en opstaan en je wordt alleen beloond als je doorzet. Daarbij ben je veel tijd alleen bezig. De Bibliotheek Amstelland wil werk zoeken leuker, makkelijker en gezelliger maken. Daarom zijn er vanaf nu iedere maand workshops en meet-ups voor werkzoekenden in de bibliotheek op het Stadsplein.

 

Deelnemers verbeteren hun sollicitatievaardigheden

Tijdens deze activiteiten verbeteren de deelnemers hun sollicitatievaardigheden, bouwen ze een netwerk op en ontmoeten ze mensen die met dezelfde zoektocht bezig zijn. ‘We willen er voor zorgen mensen met meer kennis en vertrouwen de arbeidsmarkt op laten gaan’, aldus Anton Furnée, verantwoordelijke voor deze activiteiten bij de bibliotheek.

Workshops bij de bibliotheek Amstelveen

Volgens Furnée is het niet gek dat je moet werken aan je sollicitatievaardigheden. ‘Een baan zoeken vraagt vaardigheden die je in het werkende leven misschien zelden gebruikt. Tijdens de maandelijkse workshops van DeBroekriem ga je onder leiding van een getrainde medewerker aan de slag. Bijvoorbeeld met het opbouwen van een goed cv, netwerken, presenteren en gebruik van sociale media.’

De eerste workshop gaat over het cv en vindt plaats op woensdag 16 mei 2018 van 14.00 uur tot 16.00 uur in de Bibliotheek Stadsplein. Meer informatie over de bijeenkomst: www.debroekriem.nl/event/meet-up-check-cv/. De bibliotheek Amselland organiseert ook allerlei andere activiteiten zoals een Kenniscafé, Walk&Talk en Poeziëcafé.