fbpx

Beste vrijwilligersorganisatie van Nederland!

8 december 2016

DeBroekriem is de gelukkige winnaar van de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2016. We vielen dubbel in de prijzen, want we hebben zowel de juryprijs als de publieksprijs gewonnen!

De prijzen werden uitgereikt door staatsecretaris Van Rijn van VWS. De jury, onder leiding van Ella Vogelaar, voorzitter van Vereniging NOV, koos uit ruim 400 inzendingen DeBroekriem als beste landelijke vrijwilligersorganisatie.  De Meer dan handen vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden ondersteund door Vereniging NOV, de VNG en de VriendenLoterij.

DeBroekriem is opgevallen bij de jury door haar visie over werken met vrijwilligers. Vrijwilligers bij DeBroekriem ontwikkelen zich tot een goede eventmanager. Zij breiden hun netwerk uit en profileren zichzelf als een actieve en positieve werkzoekende. Dit doen zij door het organiseren van sollicitatieworkshops. Het vrijwilligerswerk bij DeBroekriem is een opstap naar werk, na afloop ontvangen zij een certificaat en zeggen ze “Tot nooit!”. Omdat 70% van de vrijwilligers uitstromen naar een baan.

Staatssecretaris Martin van Rijn reikte namens het ministerie van VWS de juryprijs uit: “Dit project laat zien dat het voor en door mensen is. De energie die dit project uitstraalt, dat jezelf iets kan veranderen. De vrijwilligers worden serieus genomen, ze kunnen workshops volgen/organiseren en ontvangen een uitstroom certificaat. De resultaten zijn verbluffend. Tot nooit, heeft vanaf vandaag een hele nieuwe betekenis gekregen.”