Arlette is vrijwilliger van de maand!

Anouk Duurland 4 december 2017

Arlette van Scheppingen is vrijwilliger van de maand! Als eventmanager in Zaanstad heeft ze heel wat events georganiseerd voor DeBroekriem! Daarom vonden wij het tijd, dat we Arlette een beetje beter leren kennen. Zij vertelt over haar ervaringen van de afgelopen maanden met het organiseren van events.

Waarom ben jij eventmanager?

Het leukste aan het evenmanager zijn vind ik nieuwe mensen ontmoeten, samen het gesprek aan te gaan, nieuwsgierig te zijn, verhalen te delen, mijn netwerk uit te breiden, mijzelf te laten zien. Ook mijn organisatietalent, het overzicht houden, uit mijn comfort zone stappen en keuzes maken, dat kan ik in deze (vrijwilligers) functie kwijt.

Op welk event ben jij trots?

Er zijn de afgelopen maanden veel interessante workshops geweest. Het meest bijzonder vond ik het event met de loopbaanopstelling. Vooral vanuit mijn achtergrond als trainer/coach. Het blijft fascinerend hoe een opstelling je uit je hoofd haalt en in je lijf/gevoel brengt. Het valt bijna niet uit te leggen. Je moet het ervaren.

Een belevenis creëren daar houd ik van, zodat je het beste uit jezelf naar boven haalt. Zo kan je een 1e stap te zetten op weg naar die baan die je ambieert.

Ook als gastspreker heb jij een workshop gegeven…

Ja! Het was geweldig en heerlijk om te doen. Ik houd van mensen en ik ben nieuwsgierig naar wat hen beweegt. Daarnaast ben ik ook gek op kleur. Door een combinatie van deze twee elementen heb ik de workshop ‘Geef kleur aan je pitch’ gegeven. Ik gebruik de taal van kleur om mensen bewust te maken van hun talenten en mogelijkheden. Kleur gaat voorbij aan je verstand en laat je gevoel spreken. Het maakt zichtbaar wat onzichtbaar is. Het is een mooi hulpmiddel om met elkaar het gesprek aan te gaan op een speelse en positieve manier met impact. Ook daar houd ik van: van betekenis zijn en positiviteit. Je kan namelijk situaties die op je pad komen niet veranderen, wel hoe je ermee omgaat. Op deze manier draag ik mijn steentje bij om de wereld kleurrijker te maken.

Wat is jouw grootste ontwikkeling van de afgelopen maanden?

Koud bellen naar bijvoorbeeld een spreker, locatie of voor informatie over een vacature. Iedere contactpersoon reageerde positief, dat gaf mij weer vertrouwen om steeds weer de telefoon te pakken. Het lukt mij ook steeds makkelijker om:

  • Duidelijk te zijn naar gastsprekers
  • Grenzen te stellen
  • Focus te houden
  • Hulp te vragen
  • Nee te zeggen

Wat voor advies zou je nieuwe eventmanagers willen geven?

Wees jezelf. Organiseer wat jij leuk vindt, waar jouw interesse ligt en waar jij inspiratie van krijgt. Het is een mooie leerschool om jezelf bewust te worden van je eigen talenten en mogelijkheden. Wees mild naar jezelf als iets niet lukt. Doe vooral. Plan een datum en ga. Laat jezelf zien!

 


Arlette van Scheppingen

Arlette van Scheppingen (LinkedIn)

Mijn naam is Arlette en ik ben een enthousiaste. sociale en ervaren trainer/teamcoach.
Ik lever graag een een bijdrage aan mens en maatschappij omdat ik ervan overtuigd ben dat elk mens een talent heeft dat hij/zij kan inzetten om te groeien.
Met mijn open communicatie, humor en sterk empathisch vermogen ben ik gefocust op het vergroten van het potentieel van mensen en daarmee voor een bedrijf.