fbpx

9 redenen waarom je niet door het eerste gesprek kwam

Glassdoor.com 14 augustus 2018
Dit artikel verscheen eerder op www.glassdoor.com. Omdat het handige tips bevat, wilden we deze graag in het Nederlands onder de aandacht brengen! Klik hier voor de Engelse, originele variant.

De telefonische screening succesvol afgerond en ook het eerste gesprek verliep verbazingwekkend goed. Maar weken gaan voorbij en je hoort niks… Tot je uiteindelijk per mail een afwijzing krijgt; zo’n automatische mail waar veel te veel cliché zinnen in staan en geen enkele échte aanwijzing waarom je niet uitgenodigd bent op een tweede gesprek. Op naar de volgende dan maar. Maar hoe kan je je sollicitatieskills verbeteren wanneer niemand je vertelt wat je fout doet?

Hoewel er verschillende factoren zijn die mee kunnen spelen, legt Glassdoor Senior Talent Acquisition Partner Jamie Hichens in dit artikel de 9 alarmbellen uit die ervoor zorgen dat sollicitanten niet verder komen dan het eerste gesprek.

1. Je was onvoorbereid

Voordat je gaat speculeren over honderd-en-één dingen die de mogelijke oorzaak kunnen zijn van de afwijzing, wees eens eerlijk: had je je echt goed voorbereid? Volgens Hichens zorgt een slechte voorbereiding gelijk een rinkelende alarmbel. “Punten als persoonlijkheid en bedrijfscultuur zijn als sollicitant lastiger in te schatten van tevoren, maar je kunt altijd de standaard sollicitatievragen opzoeken, LinkedIn- en Twitterprofielen van je gesprekspartner bekijken en onderzoek doen naar de industrie van het desbetreffende bedrijf. Ook is het belangrijk dat je er 10-15 minuten van tevoren bent en een kopie van je cv bij je hebt.”

2. Motivatie

Het eerste sollicitatiegesprek is een belangrijke manier voor de potentiële werkgever/recruiter om te zien of je echt geïnteresseerd bent in de baan. Daarom zegt Hichens dat het ‘cruciaal is om een glasharde verklaring voor te bereiden op de vraag waarom je geïnteresseerd bent in dit bedrijf en deze functie’. Wat trok je aan in dit bedrijf? En wat vind je van de missie van het bedrijf, en de industrie waarin het werkzaam is? Hoe past deze functie in jouw carrière en ambities?

Bezoek ook eens de perspagina van het bedrijf: is de organisatie onlangs nog in het nieuws geweest, en waarom? Kijk ook eens naar het profiel van de directeur: wat vind je van hetgeen dat hij of zij doet? Heb je gedeelde connecties met werknemers van het bedrijf? Vraag hen dan eens waarom zij het prettig vinden om daar te werken. “Wanneer je hen laat zien dat je alles eraan hebt gedaan om erachter te komen of dit bedrijf en deze functie bij jou past, geeft dat je gelijk een streepje voor.”

3. Je was te passief

Naast een goede voorbereiding en een motivatie is het belangrijk dat je proactief bent tijdens het gesprek. Door goede vragen te stellen en een dank-mail te sturen achteraf, laat je zien hoe geïnteresseerd en verantwoordelijk je bent. Hichens is altijd onder de indruk wanneer sollicitanten tijdens het gesprek vragen stellen waardoor zij de functie beter kunnen begrijpen. Neem een notitieblok en een pen mee om de antwoorden op te schrijven.

Na het eerste gesprek, raad Hichens aan om een dank-mail te sturen binnen 24-48 uur. “Ik krijg deze altijd doorgestuurd,” vertelt Hichens. Een handgeschreven brief kan ook, mits dit een toegevoegde waarde heeft ten opzichte van een email.

4. Je was te aanwezig

Als ‘passief’ zijn niet je probleem is, let er dan op dat je niet te aanwezig bent tijdens een sollicitatieproces. Te gretig of arrogant overkomen geeft je gesprekspartner misschien het gevoel dat je te veel je eigen gang zou gaan. Daarbij kunnen overenthousiaste of betweterige trekjes ervoor zorgen dat je je gesprekspartner in de reden valt tijdens het gesprek. Zorg er dus voor dat je je gesprekspartner niet onderbreekt. Het wordt meer gewaardeerd wanneer je een moment neemt om een goed-doordacht antwoord te geven met een concreet voorbeeld. “Vermijd stopwoorden als ‘eh’, of ‘zeg maar’,” adviseert Hichens. “Wanneer je zo snel niet een antwoord weet, of als je even vastloopt tijdens je antwoord, neem dan even een minuut om je gedachten op een rij te zetten en hervat je antwoord.”

Voor email geldt dat een snelle reactie zorgt voor pluspunten, maar overdrijf niet. “Wanneer een sollicitant te veel mailtjes stuurt, is dit een afknapper.”

5. Een slechte eerste indruk

Een eerste indruk is allesbepalend, volgens Hichens. “Oogcontact is erg belangrijk, net als een stevige handdruk. Doe je armen niet over elkaar en pas op dat je niet slungelig overkomt – je kunt beter je handen op je schoot leggen, of voor je op tafel.”

Wat kleding betreft, raadt Hichens aan om net iets netter gekleed te gaan dan de standaard die het bedrijf hanteert (en een decolleté is nooit gepast). “Vermijd afleiding, zoals te veel make-up of sieraden, te sterke parfum of een te opvallend kapsel. Zo kan je gesprekspartner zich focussen op wat je zegt.” Tot slot: zorg ervoor dat je fris en fruitig overkomt.

6. Je liet niet zien dat je er voor de lange termijn wilt zijn

Tijdens het eerste gesprek is het essentieel voor je gesprekspartner om jouw intentie en potentie voor de langere termijn bij het bedrijf waar je solliciteert goed in te schatten. Tijd en moeite investeren in een werknemer die niet de intentie heeft om te blijven is de ergste nachtmerrie van elke manager. Bereid je daarom goed voor op vragen als ‘waar zie jij jezelf in 2, 5 of 10 jaar’?

Volgens Hichens helpen dit soort vragen om een beeld te schetsen van wat jouw ambities zijn en of dit past bij wat zij jou kunnen bieden als je daar langer werkt.

7. Je past niet bij de bedrijfscultuur

Wat persoonlijkheid betreft zoekt elk bedrijf weer een andere kandidaat: namelijk één die bij de bedrijfscultuur past. “In een formeel bedrijf, zoals een bank of een advocatenkantoor, is een sollicitant met grote persoonlijkheid en een sterk gevoel voor humor misschien minder gepast dan bij een reclamebureau,” vertelt Hichens. Onderzoek voor je sollicitatiegesprek dus welke bedrijfscultuur je mee te maken krijgt, en hoe jouw sociale vaardigheden hierbij passen.

Het is ook belangrijk om meer te weten te komen over de sociale dynamiek van het team waar je in terecht komt. Als tijdens het sollicitatiegesprek wordt aangestipt dat de gezamenlijke inspanningen van het team essentieel zijn om succes te boeken, dan worden jouw zelfstandige werkgewoonten wellicht niet gezien als een pluspunt.

8. Je had geen positieve houding

Onbeschoft gedrag of een slechte houding tijdens het eerste sollicitatiegesprek kan zorgen voor alarmbellen. Vermijd grof taalgebruik tijdens het gesprek. Behandel iedereen die je tegenkomt in het bedrijf vriendelijk en met respect, of dit nu de receptioniste is of de directeur. Zo’n houding zal zeker niet onopgemerkt blijven.

Wees ook altijd dankbaar voor de tijd die je gesprekspartner neemt om dit gesprek met jou te voeren, ook als je halverwege het gesprek besluit dat dit niet de beste functie voor je is. “Een positieve indruk maken zal niet alleen tijdens dit gesprek voordelig voor je uitpakken, maar ook in de toekomst, mochten jullie paden elkaar nog kruisen. Zelfs als je de baan niet krijgt,” legt Hichens uit.

9. Je kwam te laat en leek niet enthousiast

Tenzij er een sterfgeval is in je familie of je te maken had met een noodsituatie, kan je een sollicitatie niet afzeggen op de dag zelf. Dit wekt dan eigenlijk de indruk dat je de baan niet echt wil, of dat het je niet kan schelen dat ze tijd voor je hebben vrijgemaakt. Als je te laat komt, wees hier dan transparant over. “Te laat zijn zonder een belletje of een mailtje zorgt in 99% van de gevallen voor een afwijzing,” zegt Hichens. “Als je te laat bent, is het minste wat je kan doen even bellen met een verklaring, of aanbieden de afspraak te verzetten. Vergeet ook niet excuses aan te bieden voor het ongemak.”

Oh, en behoed jezelf vooral voor online blunders als deze!