fbpx

3 tips van olympisch kampioen Jochem Uytdehaage

Charlotte Doffer, 13 december 2018

“Van links, naar rechts, en links – voelen we de bovenbenen al?”

Zo klonk het uit een zaal bij Seats2Meet, waar olympisch kampioen Jochem Uytdehaage een masterclass gaf voor de eventmanagers van DeBroekriem. Terwijl een video van zijn gouden prestatie tijdens de Olympische Spelen in Salt Lake City op de achtergrond afspeelt, springt Jochem in zijn oranje tenue van het ene been op het andere. Eventmanagers springen met hem mee.

Wanneer zijn schaats op de video de finish passeert, klinkt er luid gejuich. Ook de eventmanagers juichen mee – misschien voor zijn overwinnning, misschien voor het feit dat ze de brandende bovenbenen nu weer rust kunnen geven. “En dit was nog maar de 1500 meter. Ik kan ook de tien kilometer nog aanzetten?” grapt Jochem, wanneer hij de opgeluchte gezichten van de eventmanagers ziet. In het kader van vitaliteit deelde Jochem tijdens deze masterclass zijn gouden tips. In deze blog hebben we 3 tips voor je op een rijtje gezet!

1. Meer dan “werkzoekende”

“Je bent meer dan werkzoekende. Je bent ook partner, voetballer, kok, coach – ga zo maar door,” vertelt Jochem. “Zorg er dan ook voor dat je voldoende tijd neemt voor alle andere rollen die je in het dagelijks leven vervult. Vergeet daarbij niet om te genieten van de energie die het je op kan leveren!”

2. Frame je gedachten

“Vlak voor ik het ijs op ging in Salt Lake City schoot het door mijn hoofd: nu moet het gebeuren. Dit is hét moment waarvoor ik al die jaren heb getraind. En toen dacht ik: nee, weet je wat? Nu mag ik het laten zien!” Een positieve draai geven aan je gedachten voor een belangrijk moment, zoals een sollicitatiegesprek, kan doorslaggevend zijn voor het resultaat!

3. Kies een eigen route naar succes

“Wat heb ik aan mijn schaatscarriere overgehouden? Zelfvertrouwen. Maar daarvoor heb ik onzekere stappen moeten maken, en zocht ik uit wat voor mij goed werkt. Mijn tip voor jouw zoektocht naar een baan: kies een eigen route naar succes, en wees daarbij creatief en innovatief.”

 

Ook eventmanager worden? Check dan onze vacature voor Eventmanager.