fbpx

3 punten waarop een recruiter naar jou kijkt

Charlotte Doffer 7 juni 2018

Stel: je hebt dé vacature gevonden waar je al een tijd naar op zoek was. Als de wiedeweerga ben je aan de slag gegaan met een mooi cv en een motivatiebrief die een onuitwisbare indruk zal maken. Nog één keer controleer je de lay-out, doe je nog een laatste spellingcheck (want taalfouten, dat kan natuurlijk niet) en dan is het tijd om de mail te verzenden.

En dan, dan wordt de recruiter aan het werk gezet! Bij een sollicitatiegesprek kijkt een recruiter grofweg naar 3 punten. In deze blog lees je welke punten dat zijn, zodat je nóg beter voorbereid op je sollicitatiegesprek kan verschijnen!

1 – Voldoet de kandidaat aan de primaire eisen?

Elke vacature heeft een aantal harde eisen van de functie: eisen die de kandidaat moet hebben. Denk hierbij aan punten als ‘minimaal HBO’ of ‘drie jaar relevante werkervaring’. Hoe streng op deze eisen gelet wordt, is per recruiter verschillend. Stond er in de vacaturetekst een harde eis waar je eigenlijk niet aan voldoet? Ga dan nadenken over jouw kwaliteiten en competenties waarmee je die ene harde eis kan compenseren!

2 – Past de kandidaat in het team?

Een cv en motivatiebrief geven heel feitelijk aan wat jij wel en niet in huis hebt, maar jouw persoonlijkheid is niet van papier af te lezen. Tijdens een gesprek zal de recruiter kijken of jij als persoon in het team past. De kunst hierbij is om jezelf goed te kunnen profileren. Bereid je voor op vragen als: ‘Waarom ben jij als persoon geschikt voor deze functie?’, ‘Wat zijn je sterke en zwakke punten?’, ‘Wat zijn je positieve en negatieve eigenschappen?’, ‘Waar heb je echt een passie voor en waarom?’ of ‘Hoe zouden vrienden/familie jou omschrijven?’.

3 – Surprise!

In elk sollicitatiegesprek zijn er wel verrassingselementen: punten die naar voren komen die de recruiter niet had verwacht. Dit kan negatief uitpakken (mocht je toevallig over een maand naar de andere kant van het land verhuizen, is dat niet erg handig), maar ook positief. Heb je bijvoorbeeld een BHV-diploma? Dat is iets wat je niet per definitie op je cv zet, maar wat wel een toegevoegde waarde heeft voor de organisatie!

 


 Auteur: Charlotte Doffer (LinkedIn)

Charlotte is contentredacteur in het kernteam van DeBroekriem. Van LinkedIn-berichten en nieuwsbrieven tot blogs en video’s: zij houdt zich bezig met alle geluiden die vanuit DeBroekriem klinken.

Zij stelt zich hier graag even voor!