DeBroekriem frisbee-avontuur

Marianne de Kruijf 11 juni 2014

Het begon allemaal met het DeBroekriem-event ‘Bee fris in je hoofd!’, op een zonnige morgen in het Wilhelminapark in Utrecht. Van Lonneke Kikkert, onze ‘echte’ frisbeespeler, leerden we de kneepjes van de teamsport ultimate frisbee.

 

DeBroekriemDreamTeam

Terwijl we aan het eind van de ochtend gezamenlijk zaten bij te komen van een pittig wedstrijdje, besloten we in een soort opwelling om ons als team op te geven voor de Frisbee Cityleague.

Dit is een driedelige competitie georganiseerd door de Nederlandse Frisbee Bond, voor frisbeespelers op verschillende niveaus – dus ook voor beginners zoals wij. We schreven ons in onder de epische naam ‘Het BroekriemDreamTeam’ in Utrecht.

 

Het echte werk!

Na een paar extra oefensessies, waarin Lonneke ons nog enkele nuttige technieken leerde, was het tijd voor het echte werk: drie dinsdagavonden wedstrijden spelen tegen andere teams. Om onze naam te benadrukken en het teamverband te versterken, hadden we zelfs de spreekwoordelijke broekriemen op onze t-shirts getekend. Zelfs onze tegenstanders vonden dit grappig. En vaak is ons ook gevraagd wat we met die broekriem hadden.

Van winnen kwam niet veel terecht, maar plezier hebben we zeker gehad. Bijzonder trots waren we op onze prestatie tijdens onze laatste wedstrijd van het toernooi, toen we gelijkspeelden met 4-4. Een zeer mooie wedstrijd!

 

Nu verder…

Hoewel we het moesten doen met de laatste plaats in het toernooi, zijn we wel degelijk warmgelopen voor ultimate frisbee. Een goede reden om vaker frisbeesessies te organiseren met DeBroekriem, mee te doen met de Utrechtse Frisbee Club en wellicht doen we de volgende keer weer mee met de Cityleague…?